Başkan AKDERE'nin Kadınlar Günü Kutlama Mesajı

Tarih 08 Mart 2018 Editör Yenikent Belediyesi

Başkan AKDERE 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında "Bir toplumda kadınların yüzü gülmüyorsa o toplumun huzurlu bir toplum olmasının mümkün olmadığını söyledi. "

“Kadınlar ailenin temel direğidir. Toplumumuzun geleceğini annelerin yetiştirdiği insanlar şekillendirecektir. Bir kadının, bir annenin yüzü gülmüyorsa, kendisini değerli hissetmiyorsa, toplamdaki ve ailedeki yerine tam olarak kavuşmamışsa o toplumun huzurlu bir toplum olması mümkün değildir.

Kadın; annedir, şefkattir, özverinin simgesidir. Bizlere iyiyi-doğruyu, sevgiyi-saygıyı, paylaşmayı öğreten ilk öğretmendir. Dolayısıyla, kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar, özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. Ayrıca, “Cennet annelerin ayakları altındadır” buyruğuna yürekten inanan bir dinin mensubu olarak, kadınlara yönelik her türlü şiddete, ayrımcılığa ve istismara karşı çıkmamız gerekmektedir.

Bu düşüncelerle, öncelikle beldemizde bulunan kadınlar olmak üzere tüm kadınlarımızın  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, geleceğin daha güzel olmasını diliyorum.”
Mehmet AKDERE

Çanakkale Zaferinin 104.Yılı Kutlu Olsun

Çanakkale Zaferinin 104.Yılı Kutlu Olsun Bu güzel vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyorum. Ruhları şad, me...

İstiklal Marşının 98.Yılı Kutlu Olsun

İstiklal Marşının 98.Yılı Kutlu Olsun Belediye Başkanı Mehmet AKDERE; İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. Yılını kutladı.

YENİKENT BELEDİYESİ     Copyright © 2006-2019       Tel : 0 382 236 20 03  Faks: 0 382 236 23 74    Mail : yenikent_belediyesi@hotmail.com