Yoncaların 4.Biçimi yapılıyor.

Tarih 22 Eylül 2016 Editör Yenikent Belediyesi

Yenikent Kasabasında havaların serinlemesiyle birlikte Yoncaların 4.Biçim hasat dönemi başladı.

Özellikle İç Anadolu’da kasabamızda yetiştirilen ve adını “Yoncanın Anavatanı” olarak duyurmayı başaran kasabamız Dünyaya ve Türkiye’nin her bölgesine sevkiyatla da lider olmayı sürdürüyor.

Beldemizde üretimi yapılan yoncalar; isteğe göre küçük balya (25 kg), büyük balya (400 kg), yaze yaş olarak paketlenmiş halde satışı devam etmekte olup, Türkiye'nin her bölgesine sevkiyatlar devam etmektedir.

Yonca Haberleri

2019 yılı Yonca Sezonu Başladı

2019 yılı Yonca Sezonu Başladı Baharın gelmesiyle birlikte YONCA sezonu açıldı ve ilk biçimler yapılmaya başlandı. Çiftçilerimize bereketli bir yı...

Yoncaların 3.Biçimi yapılıyor.

Yoncaların 3.Biçimi yapılıyor. Yenikent Kasabasında Tahıl ürünlerinin hasatının tamamlanmasının ardından Yoncaların 3.Biçim hasatı yapılıyor.

YENİKENT BELEDİYESİ     Copyright © 2006-2019       Tel : 0 382 236 20 03  Faks: 0 382 236 23 74    Mail : yenikent_belediyesi@hotmail.com